16 november: film ELLE in ‘t Patronaat Draait

Elle

Spannend, ruw en meeslepend

Frankrijk / Duitsland / België
Drama / Thriller. Vanaf 16 jaar.
130 minuten
Regie: Paul Verhoeven (Soldaat van Oranje, Zwartboek, Basic Instinct, Robocop)
met Isabelle Huppert, Laurent Lafitte en Anne Consigny

Michèle lijkt onverwoestbaar. Ze is hoofd van een toonaangevend videogamebedrijf en hanteert zowel zakelijk als privé dezelfde genadeloze houding.
Maar als ze in haar huis bruut wordt verkracht door een onbekende man verandert haar leven drastisch. Slachtoffer Michelle reageert ongebruikelijk kalm; ze veegt de scherven van het servies op, de politie wordt niet gebeld. Zij belandt in een spannend kat-en-muis-spel dat elk moment uit de hand kan lopen.
Daarnaast begeeft zich de film ook in de schoot van de Franse familiefarce. Michelles bestaan wás al gecompliceerd. Er is de theatrale moeder met toyboy, de halfwassen zoon met bazige vriendin, de ex met z’n yogalerares, plus de man van haar beste vriendin en zakenpartner, met wie Michèle een heimelijke verhouding heeft. En, de grote afwezige: haar sinds de jaren zeventig opgesloten vader, een seriemoordenaar.
Ook het runnen van een videogamebedrijf, dat druk bezig is met een nieuw grof spel vol wulpse vrouwen en orks met tentakels verloopt bijzonder.
Bovenal blijft de afloop van de film spannend tot het laatste moment.

16 november in ‘t Patronaat Draait, aanvang 20:00 uur, zaal open 19:30 uur

Tickets à €6 verkrijgbaar bij:

Albert Heijn Mierlo, Margrietstraat 47, 5731 BN Mierlo

Tabaktief Dreverman, Wilhelminastraat 91, 5731 EN Mierlo

‘t Patronaat, Heer van Scherpenzeelweg 14, 5731 EW Mierlo.