19 oktober: ‘t Patronaat Draait De Helleveeg

Frank Lammers en wethouder van cultuur, Rob van Otterdijk, hebben op 7 oktober ons filmtheater geopend met de film Michiel de Ruyter.

Na de succesvolle start vertonen we op 19 oktober 20:00 uur “De Helleveeg”, een Brabantse komedie en drama.

De Helleveeg met Hannah Hoekstra, Benja Bruijning, Gijs Scholten van Aschat en Frank Lammers is geregisseerd door André van Duren.

In De Helleveeg maken we kennis met Albert Egberts (Benja Bruijning) en zijn tante Tiny (Hannah Hoekstra). Tiny lijdt behalve aan smetvrees ook aan een dwangmatig scherpe tong. Voor Albert is tante Tiny, schertsend Tientje Poets genoemd, even afschrikwekkend als intrigerend. Eenmaal zelf volwassen geworden stuurt Albert aan op een grote confrontatie, waarbij eindelijk alle familiegeheimen aan het licht komen.

We zijn van plan elke twee weken een weekend film te draaien op vrijdag, zaterdag of zondag. Als er voldoende belangstelling is gaan we op zondagen kinderfilms en familiefilms vertonen.

Het filmtheater maakt gebruik van de nieuw ingerichte podiumzaal met nieuwe decoratie en nieuwe comfortabele stoelen.

Tickets zijn te koop voor €6 bij Albert Heijn Mierlo en het Patronaat.

Veel dank zijn we verschuldigd aan Filmhuis Geldrop waarmee we een goede collegiale samenwerking hebben: http://www.filmhuishofdael.nl/ . Ook zij hebben een prachtig filmprogramma.