Samen eten voor ouderen in Patronaat

Veel mensen kunnen het zich nog herinneren, vroeger kon je in het Hof van Bethanië warm gaan eten. Veel mensen vinden het jammer dat het nu niet meer kan. Het bestuur van het Patronaat heeft samen met een groep vrijwilligers het initiatief genomen om daar iets aan te doen.

Bram Busschers (bestuur MFA) en Joke van Wageningen (vrijwilliger) praten vol enthousiasme over hun voornemen om in april te starten met het Samen eten project. Het Patronaat is er om mensen in de gelegenheid te stellen elkaar te ontmoeten en heeft een maatschappelijke functie. Initiatieven als Samen eten passen daar uitstekend bij aldus Bram. Het bestuur stelt de faciliteiten graag ter beschikking aan de vrijwilligers die het project gaan opzetten.

Joke vertelt met passie over haar fascinatie voor gezond en verantwoord koken met verse ingrediënten. Koken met groeten uit de eigen tuin zoals het vroeger ook gebeurde. Elke maaltijd willen de vrijwilligers de gasten zelfgemaakte soep, een hoofdgerecht en een toetje serveren. Er zijn al ideeën om ook te gaan werken met  ‘vergeten’ groenten en rondom het gezamenlijk eten leuke dingetjes te gaan organiseren.  Aan het enthousiasme zal het niet liggen, dat is er voldoende. Zelfs voor een heerlijke maaltijd tijdens de Kerstdagen en over een tweede keer in de week Samen eten.

Voorlopig zal het Samen eten op maandagmiddag zijn. De gasten worden om half vijf aan tafel verwacht in het Patronaat. Senioren die het leuk vinden om te komen eten kunnen zich telefonisch opgeven via telefoonnummer 0633911834. Er kunnen 25 tot 30 mensen aanschuiven. De kosten zijn 7,50 euro per persoon. Consumpties kunnen de gasten zelf aan de bar kopen. Het diner duurt telkens tot ongeveer 18.00 uur. Mocht u na het lezen van dit stukje nu denken  “ik zou wel mee willen koken of ik heb in mijn tuin nog wel groenten over” dan mag u ook bellen. Dus wilt u maandag 23 april mee eten, pakt u dan even de telefoon.