Victoria & Abdul in filmtheater

Vrijdag 15 februari 20:00 uur draait de film Victoria & Abdul in ons eigen Mierlose filmtheater.

Kostelijk gespeelde hoofdrol en mooi verfilmd kostuumdrama. Waargebeurd verhaal over een buitengewone vriendschap tussen de oude eenzame koningin Victoria en haar bediende afkomstig uit India. 

Filmgegevens:
Drama / Biografie
112 minuten, 2017
met Judi Dench, Ali Fazal. Regie: Stephen Frears

Victoria & Abdul’ vertelt het waargebeurde verhaal van de buitengewone vriendschap tussen Koningin Victoria en Abdul Karim een jonge klerk uit India.
Wanneer Abdul Karim vanuit India afreist om mee te werken aan de vieringen rond het Gouden Jubileum van de koningin, blijkt er een klik te zijn tussen hen beiden. De koningin is al 62 jaar aan de macht, oud en voelt zich steeds meer eenzaam en gedeprimeerd. Zij heeft steeds meer moeite met de strenge regels die haar positie als vorstin met zich meebrengt. En nu komt Abdul aan het hof en kijkt haar direct aan, geheel tegen het protocol. Het klikt meteen. De koningin krijgt een band met hem en leeft helemaal op.
De prins opvolger Bertie, ministers en bedienden om hen heen proberen allen deze band te verbreken. Ze zijn bang dat hij wil proberen de onafhankelijkheid van India te bewerkstelligen. Hun vriendschap wordt echter steeds sterker en de koningin gaat de wereld met andere ogen bekijken. Hij wordt haar meest innige vertrouweling en zij vraagt hem als leraar om de koran te leren en over India. En zij begeleidt hem in zijn persoonlijke leven.

Filmtheater ‘t Patronaat Draait, aanvang 20:00 uur, zaal open 19:30 uur, er is een pauze. Na afloop kunt u napraten in de foyer onder het genot van een drankje.

Tickets à €6 verkrijgbaar bij:
Albert Heijn Mierlo, Margrietstraat 47, 5731 BN Mierlo
Tabaktief Dreverman, Wilhelminastraat 91, 5731 EN Mierlo
en aan zaal ‘t Patronaat, Heer van Scherpenzeelweg 14, 5731 EW Mierlo

Ons filmprogramma voor de komende weken:

  • vrijdag 15 maart, 20:00 uur: Pompeii, actie/avontuur 100 min
  • zaterdag 30 maart, 20:00 uur: Manchester by the Sea, drama 132 min
  • zondag 31 maart, 11:00 uur: Boskampi’s, familiefilm 106 min

Noteer deze data vast in uw agenda.