Harmonie St.Lucia

Harmonieorkest

Het harmonieorkest is zeer regelmatig te bewonderen: buiten op straat (serenades) of binnen (concerten). Dirigent en muzikanten werken tijdens de repetities aan de opbouw van een aantrekkelijk repertoire: lichte muziek, klassieke muziek, marsen, hymnen enz. Harmoniemuziek kent de laatste jaren veel aanbod uit de musical- en filmwereld. En steeds vaker worden arrangementen geschreven van populaire songs. Dirigent en muziekcommissie kiezen het muziekrepertoire momenteel vooral in die richting.

Repetities zijn elke maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in ‘t Loesje, loop gerust een binnen 😉

Slagwerkgroep

De slagwerkgroep profileert zich op een aantal manieren:
– musiceren op straat als slagwerkgroep
– zelfstandig als slagwerkgroep optreden op het concertpodium
– als slagwerk-/percussiegroep ondersteunen van het harmonieorkest op het concertpodium
Tijdens het marcheren op straat worden, onder leiding van de tamboer-maitre, marsen gespeeld al dan niet in combinatie met het harmonieorkest.
Bij een concert speelt de slagwerkgroep, onder leiding van dirigent Maarten Manders, composities met een veelzijdigheid aan slagwerkinstrumenten.
Afhankelijk van een compositie bestaat de bezetting uit gestemd en/of ongestemd slagwerk. Mede door de toename van de lichte muziek spelen bij concerten drumstel en percussie-instrumenten een steeds grotere rol, te denken valt aan: cowbell, tamboerijn, claves, bongo’s en andere effectinstrumenten.

Repetities zijn op woensdagavond van 20.00 tot 21.30 uur in Loesje.

Website Link