Zanggroep Generation

Al bijna 20 jaar een gezellige zanggroep met hart voor muziek.

Ons koor bestaande uit een 36-tal leden, een muzikaal combo en een dirigent. 20 jaar geleden is zanggroep Generation als vereniging opgericht met als doel om gezellig samen te zingen.

Die gezelligheid gaat prima samen met het ook serieus instuderen van de verschillende muzieknummers. Met onze wekelijkse repetities en enkele optredens per jaar geven we hier vorm aan.

Onze muzikale leiding is in handen van dirigent Winny Eijsbouts uit Someren. Vanuit haar muzikale talenten en haar werkwijze laat Winny haar persoonlijke ambities en die van Generation op een prachtige manier samenkomen.

Ons combo bestaat uit piano, drums en gitaar en basgitaar. Zij zorgen er met hun muzikale onderbouwing voor dat de liederen die wij zingen nog meer body en swing krijgen. Daarnaast is Leo de Wit sinds jaar en dag onze instrumentale ondersteuning tijdens de repetities.

We bestaan uit een 5-stemmig koor waarbij de alten, mezzo, sopranen, bassen en tenoren worden gevormd door een bijna evenredige verhouding van mannen en vrouwen hoewel we zeker nog wel wat mannen kunnen gebruiken. Ook de leeftijdsverdeling in ons koor is gemêleerd en varieert momenteel van 25 tot 75 jaar.

Het repertoire van Generation laat zich het beste omschrijven als gevarieerd en voornamelijk geïnspireerd vanuit populaire muziek en musicals. Engelstalige nummers en Nederpop wisselen zich evenredig af. Voor speciale gelegenheden wordt het repertoire natuurlijk ook aangevuld met specifieke nummers zoals voor bijvoorbeeld de kerstperiode.

Wanneer een van onze concerten je aanspreekt en je kunt niet op je stoel blijven zitten dan is het voor jou misschien wel

Generation Time

Om dat zeker te weten kun je op een maandagavond vanaf 20.15 uur bij het Patronaat in Mierlo binnenlopen en eens vrijblijvend komen kijken of meezingen. Je kunt ook van tevoren even met ons contact opnemen. Je bent van harte welkom!  Ons secretariaat is te vinden op: www.generationmierlo.nl

Website Link